söndag 7 juli 2024

Huset vid havet

Foto: bokus.com
Huset vid havet är den sista boken i Nora Roberts serie om Three Sisters Island. Nu är det Mia som är huvudpersonen. Hon har tillbringat hela sitt liv på ön och ända sedan barndomen vetat att hon är en häxa. Som barn var hon och Ripley bästa vänner. Sam var hennes första och enda kärlek. Hon trodde att det var självklart att de skulle dela livet med varandra så därför blev slaget så oerhört hårt när han lämnade ön och henne. Ripley kunde då inte heller stå ut med att dela Mias smärta så hon vände ryggen till både Mia och magin. 

När Nell dök upp på ön (i den första boken) så kunde cirkeln med de tre häxorna bli hel igen. Mia, Ripley och Nell var avkommor i rakt nedstigande led från de tre häxor som skapat ön. De häxorna gick under och lämna en förbannelse efter sig. I de tidigare böckerna klarade Nell och Ripley av sina utmaningar och nu återstår endast Mias. Att Sam nu väljer att återvända till ön är ingen slump. Han vet att de inte har mycket tid kvar för att lösa förbannelsen och han har äntligen insett att han är redo att vinna tillbaka Mias kärlek. Att de ska hitta tillbaka till varandra är inte så enkelt som Sam först tror. Mias hjärta krossades förra gången och hon är inte beredd att öppna det igen så lättvindigt. 

När allt till slut löser sig (som man ju vet att det kommer göra) så blir det ett bra slut på historien, med förvissning om en lycklig framtiden för dem alla. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar