tisdag 30 juli 2024

Divine rivals

Foto: adlibris.com/se
De senaste dagarna har jag lyssnat på Divine rivals av Rebecca Ross. Det är en Y.A. (young adult) fantasybok. Det är den första boken i en duologi (säger man så på svenska?). Det finns alltså en bok till. Boken var inte fantastiskt men helt okej.

Några gudar som har sovit i många långa år har vaknat och startat krig. Iris storebror kämpar nu i detta krig och deras mamma har i sin sorg över detta vänt sig till flaskan och förlorat jobbet. Trots att Iris lovat sin bror att gå klart skolan så blir hon nu tvungen att hoppa av och istället ta jobb på tidningen Oath Gazette. Där "tävlar" hon mot Roman Kitt om att bli befordrad till kolumnist. På sin mormors gamla skrivmaskin skriver hon brev till sin bror som hon sedan stoppar i garderoben. Vad hon inte vet är att dessa brev hamnar hos någon annan, som efter ett tag skickar ett brev tillbaka och påpekar att han inte är Forrest. Först tror jag att det är garderoberna som länkar ihop dem, men det visar sig vara skrivmaskinerna som de skriver på. 

Boken har två uppläsaren, en för Iris och en för Roman. Man får alltså följa dem båda. Kul med olika perspektiv tycker jag. Även om boken utspelas i en fantasivärld men gudar, magiska skrivmaskiner och affärer som "känner" vilka varor man har råd med, så finns det också en känsla av första världskriget. Det beror med största säkerhet på att det är ett skyttegravskrig, där våra huvudpersoner senare blir krigskorrespondenter. Jag fortsätter att lyssna på nästa bok imorgon. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar