lördag 15 juni 2024

A court of silver flames

Foto:adlibris.com/se
Den femte boken i Sarah J. Maas serie heter A court of silver flames. Detta är den sista boken som finns ute i serien och jag lyssnade färdigt på den tidigare i veckan. 

Nu är det Feyres storasyster Nesta som är huvudperson, och även krigaren Cassian. Nesta är otroligt arg över att hon blev förvandlad till alv. När förvandling skedde var hon så arg att hon snodde med sig mer krafter än det var tänkt att hon skulle få. I denna bok måste hon utforska dessa krafter och hitta sig själv i sitt nya liv. Till att börja med går det inte så bra och hon stöter bort alla som försöker hjälpa henne. Till slut får Feyre och alla de andra nog och tvingar henne bort från stadslivet i Velaris för träning med Cassian och arbete i biblioteket. De hindrar henne inte från att återvända ner till staden, men den enda vägen ner är nerför de 10 000 trappstegen, (om ingen vill flyga ner en). Även om läsaren kan räkna ut det så förstår inte Nesta att hon kommer att hitta både vänner och kärlek och något vettigt att göra med sitt liv.

Nu måste jag ta en paus från den här serien, eftersom det i nuläget inte finns fler böcker. Intrigen i denna bok var tilltalande, men jag tyckte att det var lite för detaljerade och långa sexscener. De hade kunnat kortas ner utan att det tog bort något från bokens handling. Kanske ska jag nu läsa något annat, inte romantasy....
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar