fredag 30 juni 2023

Kvinnorna på Bloom Square - Pennys passion

Foto: adlibris.com/se
Tessa Dares tredje bok om kvinnorna på Bloom Square heter Pennys passion, och även den plöjde jag på en dag. Nu får det lov att bli något annat. Förutsägbar passion är trevligt men bara i lagom mängd. 

Lady Penelope, kallad Penny av sina vänner, har ett stort hjärta som slår för alla försvarslösa varelser i behov av hjälp. En oxe, en get, en utter, en papegoja, en igelkott, en hund med tre ben och ett helt gäng kattungar bor hos henne, (kan hända att jag glömde något). När Gabriel Duka köper huset bredvid så tänker han rusta upp det och sälja det dyrt till någon som vill bo granna med en lady. Alla djuren passar inte in i hans bild av hur det ska vara att bo granne med aristokratin. Han går alltså med på att hjälpa Penny att hitta nya hem till djuren. Detta kommer då tjäna båda deras syften. Penny måste nämligen göra sig av med djuren och ge sig in i sällskapslivet, om hennes moster ska hjälpa henne att få stanna i London. Annars är det landet som gäller för den speciella ungmön. 

Med tanke på de kärlekshistorier som hennes vänner hade i de tidigare böckerna så är både de och deras numera äkta män väldigt beskyddande mot Penny och mycket tveksamma till Gabriel. Han kallas för hertigen av förstörelse efter att ha tagit sig upp från rännstenen och gjort sig en stor förmögenhet på adelns skulder och ekonomiska problem. Eftersom de andra inte heller gjorde traditionella partier så borde de väl inte vara så tveksamma? Oavsett så kan det ju bara sluta på ett sätt. Penny och Gabriel blir kära i varandra och överkommer sina inre demoner med hjälp av den andres kärlek. 

Det finns en bok till i denna serie, men den har inte kommit ut ännu så det blir att vänta och ta den senare.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar