söndag 2 juli 2023

Hallowe´en party

Foto: adlibris.com/se
Jag läste en artikel om filmer och serier som var på gång och som var baserade på böcker, så att man kunde läsa böckerna innan man såg dem filmatiserade. Så jag har nu lyssnat på Hallowe´en party av Agatha Christie. Filmatiseringen ska tydligen utspela sig i Venedig, men bokens händelser sker i England. 

En flicka dränks i äppelhinken på en halloweenfest. Innan hade hon berättat att hon en gång sett ett mord. De flesta trodde inte på henne, men när hon hittas död funderar några på om det kan ha varit sant ändå. En av gästerna på festen är en deckarförfattarinna som känner Hercule Poirot, och hon ber honom undersöka fallet. Det mesta av boken följer sedan Poirots undersökningar, hur han pratar med alla som var på festen och även diskuterar sina iakttagelser med en vän på polisen och deckarförfattarinnan. 

Trailern för filmen såg lite läskig ut, men det känns inte läskigt när man lyssnar på boken. Jag kan dock föreställa mig att man kan göra det mer läskigt, med stämningsfull musik och jump scares. En klassisk Poirot-bok och det blir säkert en bra film också.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar