söndag 25 juni 2023

Kvinnorna på Bloom Square - Alexandras utmaning

Foto: adlibris.com/se
Även andra boken om kvinnorna på Bloom Square lyssnade jag på, på en dag. Tessa Dares andra bok i serien heter Alexandras utmaning. Redan i den förra boken sprang Alexandra ihop med en stilig herre i en bokhandel. Sedan dess har hon tänkt på honom som bokhandelscharmören, och i hemlighet hoppats att de ska mötas igen. När de gör det blir det inte riktigt som hon tänkt sig. Hon knackar på vad som visar sig vara hans dörr för att erbjuda sina tjänster inom klockvård. Han tror att hon söker arbete som guvernant till hans två bångstyriga skyddslingar, och tycker att Alexandra verkar vara perfekt för jobbet. När misstaget uppdagas erbjuder han henne en så rejäl lön att hon inte kan tacka nej. Efter att femton guvernanter sagt upp sig är han desperat och Alexandra är i behov av pengar. 

Rosamund och Daisy är 10 respektive 7 år och har skickats runt mellan släktingar och skolor sedan deras mamma dog. Chase Reynaus fick ansvar för dem efter att han blev arvtagare till sin farbrors hertigtitel. Alexandra inser snart att flickorna behöver kärlek och trygghet för att kunna gå vidare, (och även uppföra sig), men Chase verkar ovillig att ta något personligt ansvar och del i deras uppfostran. Han har bestämt sig för att inte skaffa någon egen familj och att det blir bäst om han inte måste asvara för någon annans välmående. (Orsaken till detta uppdagas i bokens senare del.) 

Naturligtvis kommer boken att handla om hur Alexandra och Chase blir kära i varandra. Alexandra erkänner det för sig själv först. Chase är mer ovillig att förstå situationen och sitt eget bästa. En del dramatik, oro och självinsikter behövs gås igenom först. En trevlig bok i sin genre, vilket är en som jag gillar att återvända till då och då. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar