torsdag 22 juni 2023

Kvinnorna på Bloom Square - Emmas affär

Foto: adlibris.com/se
Igår lyssna jag på Emmas affär av Tessa Dare. Detta är första delen i serien om kvinnorna på Bloom Square. Jag visste inte innan hur många böcker det skulle röra sig om men har nu insett att det borde bli fyra och den sista har inte kommit ut ännu. Inte för att jag tror att man måste läsa alla i direkt följd, men ändå lite irriterande att ha en kvar sedan... Detta är en romantisk liten historia som man kunde plöja på en dag, då man mest ägnade sig åt soffhäng och tvätt. Helt okej för sin genre, men en del skyr med största säkerhet sådana här böcker som pesten. Jag tycker om att läsa dem emellanåt. 

Hertigen av Ashbury behöver en fru, så att han kan få en arvinge. Hans tidigare förlovning slogs upp efter att han skadats vid Waterloo och nu har brännskador på hela sin högra sida, från ansikte till höft. När han en dag sitter vid sitt skrivbord och funderar över detta dyker Emma upp. Hon är en prästdotter som nu försörjer sig som sömmerska. Hon vill ha betalt för den brudklänning hon sytt till det bröllop som inte blev av. På stående fot bestämmer sig hertigen för att hon passar hans syften och han erbjuder henne äktenskap. Hon tackar inte ja direkt, men vem kan säga nej till en rik och tjusig hertig? 

Hertigen är tydlig med att detta är ett resonemangsäktenskap. Han kommer besöka hennes sovrum tills dess att hon är gravid. Sedan kan hon flytta ut på landet och de behöver inte ses mer. Emma kräver dock att de ska äta middag tillsammans och prata med varandra också. Naturligtvis handlar boken om deras väg till kärlek. Inget är direkt överraskande, men det är vad man kan förvänta sig, och det är trevligt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar