söndag 11 december 2022

Hon som måste dö

Foto: adlibris.com/se
Nu har jag plöjt igenom den sjätte Millennium-boken och David Lagercrantz sista; Hon som måste dö. Även här var det många som gav den dåliga recensioner. Jag tycket den var spännande trots det.

Lisbeth bestämmer sig för att hon ska vara katten istället för råttan och ger sig av till Ryssland för att hitta sin tvillingsyster Camilla. Just det där att vara katten visar sig mer problematiskt än Lisbeth kunde föreställa sig. 

I Stockholm hittas en tiggare död, och det som först verkar obetydligt visar sig snart ha stor betydelse för många inflytelserika människor, ända uppe i regeringen. Mikael Blomkvist börjar naturligtvis nysta i händelsen. Han får hjälp både av journalistkollegor, rättsläkare, polis och naturligtvis Lisbeth. Dödsfallet visare sig ha kopplingar till en expedition på Mount Everest och Lisbeths pappas avhopp från GRU i Ryssland till Sverige. Allt hänger samman, och slutet ger läsaren lite hopp om att Lisbeth äntligen ska få någon sorts avslut. 

Hur det blir med det där med avslut får man väl se. Nu har ju en ny författare tagit över serien, så jag utgår från att Lisbeth och Mikael får nya problem att handskas med. Ska ta den boken härnäst så vi får som sagt se...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar