söndag 10 december 2023

En snöängel till jul

Foto: adlibris.com/se
I helgen blev det en julbok till; En snöängel till jul av Johanna Johansson, Sara Molin och Birgitta Gunnarson. Denna bok har tre huvudpersoner. Kanske har de tre författarna skrivit en karaktär var, men det är inget som jag vet utan gissar bara.

Aida gick igenom en skilsmässa för ett år sedan. Hon har två döttrar som hon nu vill ge en fantastiskt jul. En annan tanke hon har är att ordna en julfest för folk som inte har någon att fira jul med. För att slippa tacka ja till att ha jouren på socialkontoret över jul säger hon till sin chef att hon håller på att ordna denna julfest. Sedan har hon ju inget annat val än att faktiskt göra det. 

Margit är 78 år och bor ensam i ett stor hus sedan hennes man dog. Systerdottern är hennes enda nära släkting och hon tänker åka med sin man till Kanarieöarna över jul. När Margit ser Aidas inlägg om julfesten i bostadsområdets facebookgruppen hör hon av sig och säger att hon vill hjälpa till. 

I samma bostadsområde bok också 18-åriga Milo. Han har inte så många vänner och hemma är det minst sagt frostigt efter att pappans otrohet kommit fram. När hans mamma ber honom hjälpa en äldre dam som behöver hjälp med att få upp julgardiner så går han motvilligt med på det. Margit tar emot honom efter att hans mamma svarat på hennes facebookinlägg. På detta sätt dras även Milo in i planeringen av julfesten. 

En oväntad vänskap växer fram mellan dessa tre karaktärer. De skulle troligtvis aldrig lärt känna varandra i vanliga fall, men nu börjar de hjälpas åt för att få till en så bra julfest som möjligt. Fler och fler vill faktiskt engagera sig i projektet, och det som skulle vara en fest för ensamma människor för även samman arrangörerna. En fin berättelse, med juligt budskap om samhörighet, generositet och vänlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar