tisdag 19 december 2023

Den sista utgrävningen

Foto: adlibris.com/se
Nu har Elly Griffiths sista bok om arkeologen Ruth Galloway och polisen Harry Nelson kommit på svenska. Den heter Den sista utgrävningen och känns som ett bra slut på serien. 

Som i tidigare böcker hittas benen efter en död kropp och Ruth kallas in för att undersöka saken. Polisen kommer snart fram till att det är kvarlevorna efter en ung kvinna som försvann för 20 år sedan. Nelson och hans team får jobba vidare med att hitta den skyldige, och som alltid blir Ruth inblandad. 

Det som är mest intressant nu på slutet är hur det ska gå för Ruth och Nelson. Ska de äntligen bli ett par på riktigt. När boken börjar visar det sig att Nelsons fru lämnat honom, så nu finns verkligen chansen. Däremot så går det inte så lätt, många missförstånd och förutfattade meningar ställer till det innan upplösningen. När den kom satt jag dock och flinade brett, alldeles för mig själv. 

Jag gillade verkligen denna serie, men man borde börja från början så att man kan hänga med i huvudpersonernas privatliv, i kronologisk ordning.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar