söndag 18 augusti 2024

Strandläsning

Foto:adlibris.com/se
Emily Henry är en romanceförfattare som blivit populär de senaste åren (som jag uppfattat det i alla fall). Jag tror att Strandläsning är hennes första bok. Det är en rätt så trevlig feelgood, men lite klyschig och fånig stundtals.

January Andrews är romanceförfattare, men nu har hon skrivkramp. Hon flyttar in i det strandhus hon ärvt av sin pappa och det visar sig att hennes närmsta granne är hennes ärkefiende från college, Augustus Everett. Trots att även han är en framgångsrik författare nu så lider också han av skrivkramp. De två författarna ingår ett vad som går ut på att de ska skriva i den andres genre och få lektioner i research av den andre. Fredagar och lördagar ägnas alltså åt romantiska aktiviteter och intervjuer med offer från en sekt. 

Man behöver egentligen inte oroa sig för om deras skrivkramp ska släppa eller om de ska bli kära i varandra på kuppen. Även om det är lite fånigt ibland så är det också trevligt. Jag ångrar inte att jag lade några timmar på att lyssna på denna bok.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar