torsdag 4 augusti 2022

Smythe-Smith-kvartetten - Som i en dröm

Foto: adlibris.com/se
Julia Quinn som nog är mest känd för sina böcker om familjen Bridgerton har skrivit en ny serie som utspelar sig i samma tid och i samma kretsar. Familjen Smythe-Smith ordnar varje år en musikalisk soaré. Fyra ogifta döttrar i familjen spelar varje år på denna soaré, trots att de flesta av dem inte alls är musikaliska. Deras mödrar verkar dock helt ovetande om detta faktum, trots att hela Londons societet och kusinerna själva är smärtsamt medvetna om hur det ligger till. I denna den första boken; Som i en dröm, är det Honoria Smythe-Smith som spelar i kvartett med sina kusiner.



Honoria är yngst bland sina syskon. Hennes ende bror, Daniel, och hans kompis Marcus försökte ständigt undvika henne när de som barn tillbringade skolloven på familjens gods i Dorset. Nu som vuxen är Honoria ute efter att hitta en man. Hon har redan gjort två säsonger utan att lyckas. Under den förra var det dessutom män som först verkat intresserade som helt plötsligt förlorade intresset. Vad hon inte visste då var att Marcus, som nu är Earlen av Chatteris, fått i uppdrag av hennes bror, när han lämnade landet, att se till att hans syster inte gifte sig med någon olämplig. 

Att det är Honoria och Marcus som i denna bok kommer finna kärleken hos varandra är inget som läsaren behöver fundera eller tvivla på. I sådana här typer av böcker brukar just det vara uppenbart från början. Nöjet ligger i att följa deras väg dit. Att se hur de upptäcker varandra, tvivlar på sina egna känslor, blir övertygade om sina egna känslor, tvivlar på den andres känslor och till sist bekänner sin kärlek och upptäcker att det andre känner precis likadant. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar