söndag 7 augusti 2022

Smythe-Smith-kvartetten - En natt som denna

Foto: adlibris.com/se

Julia Quinns andra bok om Smythe-Smith-kvartetten; En natt som denna, handlar om Honorias storebror Daniel och deras kusiners guvernant Anne Wynter. Anne spelar endast i kvartetten en gång. Detta händer för att hennes skyddslingars storasyster Lady Sarah blir förhindrad av påstådd sjukdom och deras mor kommer ihåg att Anne kan spela piano. Hon blir då tvungen att ta Sarahs plats och detta är den första gången Daniel ser henne. Han är precis hemkommen från Italien, efter tre år i exil pågrund av kortspel och efterföljande duell som gick snett. Egentligen var allt ett dumt misstag men hans motståndares far är smått galen och har gjort allt för att döda honom. 

Anne är inte en vanlig guvernant. Att en greve skulle gifta sig med en vanlig guvernant skulle nog inte går för sig, så författaren har en annan bakgrund för Anne. I rädsla för att hennes förflutna ska hinna ikapp henne lever hon som guvernant under falskt namn. Det vet juniorklassen inte Daniel och han blir kär i henne ändå. Hon blir kär i honom också men tänker naturligtvis att detta inte kan få ett lyckligt slut. Naturligtvis blir det ett lyckligt slut, men en hel del dramatik föregår det. 

Det är trevligt med serier där personerna i de olika böckerna finns med i de andra också. Detta är inget djupare och endast lättsam underhållning men det är ju så trevligt med sådant. Jag lyssnar vidare på följande böcker.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar