onsdag 2 juli 2014

Insurgent

Foto: adlibris.com/se
Insurgent av Veronica Roth är fortsättningen på Divergent. Nu är alla invigningsriter över och det samhälle som Tris och de andra levt sina liv i börjar falla samman. Alla är inte nöjda med hur samhället är uppbyggt och tänker inte längre nöja sig med att stanna på sin plats. Det utbryter krig mellan falangerna och de falanglösa, som visar sig vara en stor och organiserad grupp, ger sig också in i konflikten.

Denna bok är både bättre och sämre än den förra. Bättre för att den stundtals är mer spännande och sämre för att jag ibland blir lite uttråkad. Det är något visst med att lära känna en ny grupp av karaktärer i en bok, samtidigt som de lär känna varandra. Detta avklarades ju redan i första boken och de karaktärer som man lärde känna där förändras inte så mycket i denna bok. Som tur är dyker några nya upp och några som bara var med lite förut får nu större plats, (några försvinner så klart också).

Tris kämpar för att få reda på sanningen i denna bok. Sanningen om det samhälle hon känner till och det som finns utanför det. Det som i slutet uppdagas är något som jag hade på känn. Fast än vet man inte allt om det, så det finns fortfarande möjlighet för sista boken att överraska. Bristen på stora överraskningar hittills talar dock emot det. Det ska ändå bli spännande att se hur allt reder upp sig till slut. Hur ska de få ordning på allt som nu är i totalt kaos?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar