onsdag 10 januari 2018

A weekend with Mr Darcy

Foto: adlibris.com/se
I morse, på väg till jobbet, lyssnade jag färdigt på A weekend with Mr Darcy av Victoria Connelly. Detta är feel-good och en perfekt liten bok för alla som tycker om Jane Austen.

Katherine arbetar på Oxfords universitet och är expert på Jane Austen. I hemlighet är är hon också rysligt förtjust i Lorna Warwicks smaskiga regency-romaner. Hon gillar dem så mycket att hon skrivit ett beundrarbrev till författaren, vilket blir starten på en vänskap via brev. Vad hon inte vet är att Lorna Warwick egentligen är en man, (som heter Warwick i förnamn). Denna man bli förälskad i henne och en dag möts de på ett gods på landet på en Jane Austen - konferens.

Till konferensen kommer också Robin, som vill komma bort från sin pojkvän som hon inte längre älskar, för att njuta av en helg med andra människor som älskar Jane Austen.

Katherine och Robin blir genast vänner och denna helg blir starten på kärlek för dem båda. Fast naturligtvis finns det komplikationer på vägen till lyckan.

Detta var en mycket trevlig bok. Speciellt roligt var det för att även jag gillar Jane Austen, och har läst både böcker och sett flera filmatiseringar. Man får nog lite mer ut av boken om det är så, för karaktärerna diskuterar ofta Jane Austen, hennes böcker, filmerna och tv-serierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar