söndag 23 oktober 2011

Revolt

Foto: adlibris.com/se
Denna vecka läste jag klart Revolt, som är sista boken i Suzanne Collins trilogi om Hungerspelen.

Jag tyckte att även denna bok var bra, men den är helt klart den sämsta i trilogin. På något sätt tappar historien fart i denna bok. Man kan ju tycka att det skulle vara fartfyllt och spännande nu när folket i distrikten gör revolt mot regimen i huvudstaden, men det tog längre tid att ta sig igenom denna bok och jag hade inte alls samma behov av att hela tiden få veta vad som skulle hända. Det kan ju ha spelat in att jag haft mer att göra och varit stressad för annat, så att läsningen inte direkt legat i fokus, men jag tror inte att det var bara det.

Det känns bra att ha fått veta hur allt slutar, och om man läst första boken tycker jag absolut att man ska läsa hela serien. Till slut kom Katniss fram till vem hon älskar och behöver ha vid sin sida. Det tyckte jag kändes bra :)

Jag hoppas att jag aldrig behöver leva i en land som är i krig. Det är något som ingen människa borde behöva uppleva. Folket i Panems huvudstad flydde för sitt liv när rebellerna kom, och det var mitt i vintern. Det kändes hemskt i boken, men det är ju ännu hemskare att riktiga människor faktiskt har upplevt sådant. Barnen i Panem utnyttjades som lockbete för att fler skulle dö, och det lyckades. Många av de personer som Katniss stod nära dog i detta krig och hon bröt ihop om och om igen. Det är faktiskt märkligt att hennes liv kunde bli så pass normalt som det faktiskt blev till slut.

Så bokens slut kändes ändå hoppfullt. Man kan gå vidare och uppleva lycka trots att man varit med om otroligt hemska saker och blivit illa tilltygad både fysiskt och psykiskt.

2 kommentarer:

  1. Inte bara för du är lärare och är väldigt kunnig inom många ämnen, så måste jag bara säga att VAD DU ÄR DUKTIG! Blir alldeles till mig när jag läser om allt du har läst.

    Du är helt otrolig, en av de bästa lärarna by the way!

    SvaraRadera
  2. Tack Ida! Det värmer att få lite beröm, även som lärare :)

    SvaraRadera