lördag 27 november 2021

Jul på det lilla hotellet vid havet

Foto: adlibris.com/se
Att lyssna på Jenny Colgans Jul på det lilla hotellet vid havet, innebar att träffa gamla bekanta. Flora och Joel är tillbaka, men detta är mer av en "ensemblebok", för den handlar lika mycket om en hel drös andra karaktärer, på ön Mure, också.

Floras bror Fintan klarar inte riktigt av att driva hotellet som han ärvt av sin avlidne man, så Flora rycker in och hjälper till, trots att hon ska vara mammaledig. Personalen i hotellköket är en brokig skara, men de är viktiga karaktärer i denna bok. Ingen har t.ex. en aning om att kökspojken Constantin egentligen är från en rik adelssläkt i Norge, och att hans vidlyftiga leverne fick hans far att skicka iväg honom för lära sig en läxa eller två. Kocken Gaspar brukar ingen stå ut med speciellt länge, men kanske kan det ändras på Mure. Kan den blyga Isla hitta kärlek och frigöra sig från sin negativa mamma? Så klart, men läs boken för att veta hur. Att få höra om Lorna och hennes kärlek till doktor Hassan är också intressant. De närmar sig nu ett lyckligt slut mer än någonsin tidigare. 

Detta är den fjärde boken om Flora och ön Mure. Jag föreslår att man läser de tidigare böckerna först. Det blir liksom bäst så.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar