fredag 12 mars 2021

Familjen Bridgerton 7 - En oförglömlig kyss

Foto: adlibris.com/se
Hyacinth är yngst i syskonskaran Bridgerton i Julia Quinns serie. En oförglömlig kyss handlar om hur hon finner kärleken, mot alla odds (om någon annan i familjen skulle ha uttalat sig). 

Hyacinth är 22 år. Hon vet precis vem hon är och vad hon tycker om saker och ting. Hon vill bli precis som lady Danbury när hon blir gammal. Det är det ingen annan som vill. Faktum är att det är många som inte ens tycker om lady Danbury och hennes frispråkighet. Någon som verkligen gillar henne är dock hennes dotterson Gareth St. Clair. Lady Danbury försöker inte direkt dölja att hon gärna skulle se Gareth och Hyacinth tillsammans. 

När Gareths äldre bror George dött får han deras farmor Isabellas dagbok i sin ägo. Den är skriven på italienska, ett språk som han inte behärskar. När han besöker sin mormor för att be om råd är Hyacinth där, och hon kan lite italienska. Hon erbjuder sig att försöka översätta dagboken och Gareth tackar ja till hjälpen. Detta utvecklas sedan till deras gemensamma projekt. 

Familjen spelar stor roll i denna bok. Hyacinths stora och Gareths brist på en. Han har en far som aldrig verkar ha älskat honom och när han är 18 år avslöjar att han inte är hans far. Eftersom han är född inom äktenskapet är detta inte något som avslöjas för andra och det gör honom också till arvinge när hans äldre bror dör. Gareth hoppas att hans farmors dagbok ska kunna avslöja något om hans avlidna mors relationer, något som kan avslöja hans biologiske fars identitet. Fast det han helst av allt vill är att få tillhöra en familj, (med fler människor än hans mormor). Då är ju Hyacinth med sin stora familje perfekt för honom. Fast det är ändå hon själv, och inte henen familj, som får honom på fall. Det är dock inte så enkelt för Hyacinth att förälska sig. Hon är van vid att alltid veta vad hon ska säga, vinna alla diskussioner hon ger sig in i och alltid känna sig säker. Gör hon inte det så ger hon sig inte in i den situationen. Gareth kan ge svar på tal. Han låter sig inte hunsas. Han är alltså precis det som Hyacinth behöver, utan att hon insett det tidigare. 

Nu är det endast ett syskon kvar som inte funnit kärleken. Jag ska läsa om Gregory Bridgerton också, så klart.  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar