lördag 18 augusti 2012

Underbar och älskad av alla

Foto: adlibris.com/se
Jag vet att jag nog är lite sen att upptäcka Matina Haag, men nu har jag läst hennes Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra). Jag tror att vill läsa något mer som hon skrivit. Kanske fortsättningen på denna bok.

Bokens huvudperson är Isabella Eklöf. Hon är skådespelerska, men har svårt att få jobb. Hon skickar ut sitt cv till alla teatrar i Sverige och får då jobba med en liten teatergrupp som spelar teater på skolor, men det projektet blir bara två veckor. Sedan hör Dramaten av sig. Problemet är bara att Isabella har ljugit i sitt cv. Det blir riktigt smärtsamt när hon vidhåller att hon är akrobat för att få rollen på Dramaten. Som läsare känner jag hela tiden på mig att detta inte kan gå väl. Förr eller senare så kommer katastrofen att vara ett faktum. Trots det så är det underhållande att följa Isabellas väg mot kraschlandning. Kärlekslivet är nästan lika katastrofalt som hennes karriär och inte heller där lyckas hon få till något vettigt.

Eftersom jag är en person som i princip är oförmögen att ljuga trovärdigt är det svårt att förstå hur Isabella klarar av att ljuga om sina kunskaper och sedan leva med sig själv. Om jag mot förmodan skulle kunna framföra själva lögnen, och bli trodd, så skulle jag må så dåligt över den att jag skulle vara tvungen att ta mig ur det hela på något sätt.

Även om denna bok är förutsägbar på alla sätt så tycker jag ändå att den var värd den tid jag lade ner på den (vilket i och för sig inte var så mycket för den är väldigt lättläst och inte så lång). Vill man ha lite lättviktigt underhållning så är detta absolut en bok som passar :)

2 kommentarer:

  1. Jag har även läst hennes första bok, "Hemma hos Martina". Också lättläst och rolig!! Kram

    SvaraRadera
  2. Glada hälsningar från Missångerträsk lyssnade jag på i somras på resa och fnittrade så våldsamt att jag var tvungen att stänga av där jag satt på flygplatsen och skrattade för mig själv. Absurd och underbar.
    Lena

    SvaraRadera