måndag 20 december 2021

Tolv hundar i juletid

Foto: adlibris.com/se
Tolv hundar i juletid, av Lizzie Shane, ska bli den första boken i en serie om den lilla staden Pine Hollow. Jag tycker att detta är en trevlig bok så jag lyssnar gärna på de kommande böckerna också.

Ally kommer till Pine Hollow för att hjälpa sina farföräldrar med hundhemmet som de driver, och se till att de inte överanstränger sig i sin önskan om att hjälpa hundarna. Hon hinner knappt mer än komma dit innan de får besked om att staden kommer sluta att finansiera hundhemmet och p.g.a. det måste de adoptera bort alla hundar och avveckla verksamheten till jul. 

När Bens syster och svåger dog blev han vårdnadshavare för deras dotter, tog över systerns plats i hem- och skolaföreningen och svågerns post i kommunfullmäktige. Man kan lugnt säga att han har fullt upp. När han lagt den avgörande rösten för att sluta finansiera hundhemmet och blivit utskälld av Ally tar han även på sig ansvaret för att hjälpa till att hitta nya hem till hundarna. 

Detta är en förutsägbar bok. Man förstår direkt att Ally och Ben kommer att bli kära i varandra. Att Bens systerdotter äntligen kommer få en hund är inte heller svårt att lista ut. Man förstår till och med ganska snart vilken hund det kommer bli. Trots det så var det trevligt att lyssna på denna bok. Jag förväntade mig inget annat än förutsägbarhet och fick därför precis vad jag väntade mig. Jag lyssnar, som sagt, gärna vidare på hur andra karaktärer i den lilla staden kan finna kärlek och lycka.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar