söndag 28 februari 2021

Familjen Bridgerton 5 - Ett minnesvärt frieri

Foto: adlibris.com/se
Efter att ha läst fyra böcker om familjen Bridgerton i rask takt, bestämde jag mig för att göra en paus från den engelska 1800-talsfamiljen. Pausen fylldes dock inte av några andra böcker. På något sätt kände jag inte för att ta tag i något nytt. Efter några veckor tog jag alltså fram Julia Quinns femte bok i serien; Ett minnesvärt frieri. 

Eloise Bridgerton har hunnit bli 28 år och anses alltså som en gammal ungmö. Hon har inbillat sig att hon kan vara nöjd så, så länge som hon har sällskap av sin bästa vän Penelope. I hemlighet har hon dock alltid trott att om någon av dem ska gifta sig så kommer det vara hon själv som gör det först. Hennes tillvaro skakas alltså när Penelope gifter sig med hennes bror Colin (fjärde boken). 

I ett års tid har Eloise brevväxlat med sir Philip Crane. Allt började med att hon beklagade sorgen efter hans husturs bortgång, (hon var en lite avlägsen släkting till Eloise). När sir Philip strax efter Penelope och Colins bröllop undrar om Eloise vill besöka honom på hans gods, för att se om de har äktenskapstycke, så lämnar hon i hemlighet London. Hon lämnar ett brev till sin familj men meddelar inte sir Philip om sin ankomst. Han står alltså överraskad och utan förkläde när hon dyker upp en morgon. Överraskad blir även Eloise när hon inser att sir Philip har två barn, tvillingar på 8 år, och att de är en stor anledning till att han vill gifta om sig. 

Familjen Bridgerton hittade aldrig Eloises brev utan blir minst sagt oroliga över vad som hänt henne. När de lyckats lokalisera henne rusar alla fyra bröder dit och både Eloise och sir Philip får veta vad de tycker om deras beteende. De får valet att gifta sig och en eller två veckor. Som tur är, är dragningen mellan de två redan uppenbar för läsaren och Eloise är mest arg över att bli tillsagd vad hon ska göra.

Jag hade läst lite kommentarer om boken innan jag började läsa. Det var flera personer som skrivit att de tyckte att detta var den sämsta boken i serien, men jag tycker inte att det var sämre än de andra. Även den sjätte boken, (som jag precis börjat läsa) anses av vissa vara den sämsta, medan andra tycker att den är den bästa. Slutsatsen jag drar av detta är att folk tycker olika och jag tycker att alla böckerna ligger på typ samma nivå. Det är förutsägbart, men roligt, underhållande och med visst underliggande allvar på vägen mot slutet. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar