lördag 6 februari 2021

Familjen Bridgerton 4 - En oundviklig längtan

Foto: adlibris.com/se
Nu är det nästan en vecka sedan men jag läste även del fyra i serien om familjen Bridgerton; En oundviklig längtan. Efteråt bestämde jag mig dock för att ta en liten paus från familjen med de åtta syskonen, där de fyra äldsta nu fått sina lyckliga "slut". 

Colin Bridgerton har nu hunnit bli 33 år, och han känner att han inte hittat sitt kall i livet än. Han vill göra någon som känns meningsfullt. Hans äldste bror har ju ärvt vicomtetiteln fre deras far och är nu familjens överhuvud, med allt som det innebär. Hans andre storebror är konstnär och har till och med fått en målning hängd på National Gallery. Själv reser han runt i världen när tristessen och rastlösheten blir för svår. Vad ingen vet är att han skriver om alla sina resor. Den som avslöjar det är igen mindre än hans syster Eloises bästa vän Penelope. Colin har känt henne hur länge som helst och inte förrän nu tänkt att det är något speciellt med henne. Han kan inte sätta fingret på om det är Penelope eller han själv som förändrats, men nu undrar han varför inget har insett hur fantastisk hon är.

Penelope anses nu vid 28 år vara en gammal ungmö och hennes mor har börjat prata om att de ska åldras tillsammans och att Penelope kan ta hand om henne på ålders höst. Penelope ser inte fram mot det men hon inser att det troligtvis inte finns så mycket annat att se fram emot. Hon har varit kär i Colin Bridgerton i 10 år och eftersom han hittills endast varit broderligt vänlig har hon inga större förhoppningar om att detta ska förändras. Det vill säga tills han kommer hem från sin senaste resa och hon råkar läsa hans dagbok och börjar uppmuntra hans skrivande. Problem uppstår dock när han får veta vad hon skriver, och har hålla med i 11 år nu. 

Böckerna följer i princip samma mönster, så nu får jag ta och läsa något annat innan jag återkommer till de fyra yngsta syskonen. Trots det totalt förutsägbara så tycker jag att det är underhållande böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar