tisdag 26 januari 2021

Familjen Bridgerton 2 - En oväntad förälskelse

Foto: adlibris.com/se
Julia Quinns andra bok om familjen Bridgerton; En oväntad förälskelse, handlar om syskonskarans äldste; Anthony, numera Lord Bridgerton. Anthony var 18 år när hans far dog. Hans far var hans största idol och bästa vän. Han kan inte föreställa sig en bättre man och tänker sig aldrig att han ska kunna leva upp till att bli lika bra. Han fastnar också i den fasta övertygelsen att eftersom han inte kan överträffa sin far på något plan kommer han inte heller att leva längre än vad han gjorde. Tydligen är detta ett inte helt ovanligt sätt för unga män att reagera på när de förlorar sin far i unga år. 

Vid 29 år ålder har Anthony nu bestämt sig för att gifta sig, men eftersom han inte tror sig leva mer än högst nio år till ska han bara väja en kvinna som blir en bra mor och vicomtesse och kan klara sig utan honom sedan. Hans val faller på den vackra Edwina Sheffield.

Edwina deklarerar, till allas förvåning, att hon inte tänker gifta sig med någon som inte hennes storasyster Kate godkänner. Detta resulterar i att alla Londons giftaslystna herrar blir väldigt artiga mot Kate, men det är något nedslående för henne att ingen faktiskt pratar eller dansar med henne för hennes egen skull. Hon har redan hört om Anthonys ryckte som libertin och rumlare och bestämt sig för att han inte är en passande man för hennes syster. När de möts slår det dock gnistor så att alla med lite insikt i deras personligheter kan förstå. Utgången är naturligtvis given, men vägen dit är underhållande. 

Läste boken på ett dygn. Flera gånger kom jag på mig själv med att sitta och flina eller skratta för mig själv. Detta är precis sådan lättsam underhållning som jag gillar. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar