torsdag 21 december 2017

Hollow city

Foto:adlibris.com/se
Hollow city är den andra boken av Ransom Riggs om Miss Peregrine och de besynnerliga barnen. Den tar vid direkt där den första slutar, men den är inte lika bra som den första. Första halvan av boken upplevde jag som seg och även om den andra halvan blev något bättre var det endast sista kapitlet som var riktigt spännande.

Jacob och de besynnerliga barnen lämnar här sin ö och sin förstörda loop för att ta sig till London. Där hoppas de finna hjälpen de behöver för att rädda Miss Peregrine som är fångad i sin fågelkropp. Naturligtvis stöter de på problem på vägen, men tillsammans lyckas de ta sig fram till ett krigshärjat London (barnens nutid är 1940). De träffar andra besynnerliga personer och kommer till slut till de besynnerligas "högkvarter", en plats som de tidigare endast hört talas om.

När boken slutar är den lilla gruppen besynnerliga barn i en minst sagt knivig situation, så jag antar att jag kommer att läsa sista boken också. För jag vill ju veta hur det slutar, om allt kommer ordna sig till slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar