måndag 19 januari 2015

Let it snow

Foto: adlibris.com/se
Jag tänkte att jag skulle läsa Let it snow - Three holiday romances av John Green, Maureen Johnson och Lauren Myracle under julen för den utspelar sig på julafton, men så blev det inte. Nu har jag läst ut den, lite efter jul.

Jag tycker att det är en rolig idé. Tre författare skriver varsin historia och de hänger ihop med varandra.

Den första historien handlar om Jubilee som ska resa med tåg till sin mormor och morfar (kan också vara farmor och farfar, det framgick inte vad jag kan komma ihåg). P.g.a. en snöstorm så kommer hon inte så långt utan tåget kör fast. Hon har pratat med en kille på tåget och en hel trupp cheerleaders har också dykt upp i cafévagnen, som nu sålt slut på allt ätligt. Genom fönstret ser hon en våffelresaurang, så hon lämnar tåget och går dit. Där träffar hon en kille som hon trots att hon inte känner, följer med hem.

Den andra historien handlar om en kille som tillsammans med sina bästa vänner ska bege sig till våffelresaurangen för att den fjärde medlemmen i deras kompisgäng jobbar där och han har ring och sagt åt dem att de måste komma, och ta med sig ett Twisterspel, eftersom en hel trupp cheerleaders har dykt upp. Det blir inte så lätt att ta sig fram i snöstormen och mitt i allt detta börjar han se på sin bästa vän Angie med nya ögon.

Den tredje historien handar om Addie, som har problem med sin pojkvän, som kanske inte ens är hennes pojkvän längre. Hon kysste en annan efter att de grälat och då kom hon fram till att hon måste låta honom gå, fast hon fortfarande älskar honom. Sedan insåg hon sitt misstag och mailar honom för att se om de kan ses och reda ut allt, men han dyker inte upp. Detta råkar vara den kille som Jubilee träffade på tåget i den första historien, och på slutet av denna, den sista berättelsen, så dyker alla paren upp på Starbucks, där Addie jobbar, och naturligtvis ordnar sig allt till slut.

Det var tre mysiga och underhållande historier. Det var som sagt en kul idé men tre författare som skrev en historia var. Jag hade bara läst John Green förut men de andra två var också bra. Kanske är de alla lika bra författare eller så har de lyckats få till samma stil för att det ska passa ihop i samma bok. Vill man ha feel-good i julig miljö så är detta precis vad man letar efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar