söndag 10 april 2022

Den saknade systern

Foto: adlibris.com/se
Den saknade systern av Lucinda Riley är den sista utkomna boken i serien om de sju systrarna. Jag hoppas att den avslutande boken kommer snart och att Lucindas son kan knyta ihop denna berättelse på ett bra sätt, enligt hennes anteckningar och instruktioner. Många fans sörjde nog hennes för tidiga död av rent själviska anledningar.

I denna bok får de adopterade systrarna reda på att det äntligen dykt upp en trolig ledtråd till var den saknade systern kan finnas. Med gemensamma krafter försöker de hitta Mary, men eftersom hon gett sig ut på en jorden runt-resa måste de alla hjälpas åt. Att hon inte verkar vilja bli hittad gör inte deras sökande lättare. Som läsare undrar man varför hon inte  vill träffa dem. Vad är hon rädd för, eller vad döljer hon? 

Historien från dåtid följer Noula på Irland på 1920-talet. Då är det stora motsättningar mellan irländare och britter. Längre fram i tiden, när Mary växer upp, är läget bättre men motsättningarna finns fortfarande kvar i många kretsar. 

Man skulle kunna tycka att boken är hoppig när den rör sig mellan de olika systrarna, Mary och Noula, men jag upplever den inte så. Eftersom man nu känner alla systarna så är det trevligt att träffa dem igen och se hur det går för dem. Problemet här blir att historien inte direkt får ett slut. I slutet av boken har man fått viss information om hur saker och ting hänger ihop men man har definitivt inte fått alla svar. Allt ska antagligen knytas ihop i nästa bok, som jag inte nuläget inte vet när den blir klar. Väntar och längtar med spänning på upplösningen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar